Writers block

Ik schrok me gisterochtend rot toen ik in mijn agenda keek: Het is alweer de 18de van de maand! Ai, morgen moet er weer een blogpost online. Maar waarover?!? Alle onderwerpen hebben nu al zo’n beetje de revue gepasseerd en het is nog nét even een maandje te vroeg voor een terugblik over het afgelopen jaar.

Elke maand schoot het er al een beetje bij in, maar deze keer zitten we wel héél erg dichtbij de deadline… Een deadline die we onszelf hebben gegeven weliswaar, maar toch; een deadline is een deadline. We moeten doen wat we hebben gezegd.

Ach, eerst maar eens de week inplannen, wat achterstallige werkzaamheden bijwerken, mails beantwoorden en een tekst voor Arnhem Onderneemt schrijven. Met het blog komt het, zoals gewoonlijk, vast wel goed.  

En dan is het rond het middaguur zover; laat ik maar eens beginnen met brainstormen, dat helpt altijd! Maar na een half uur scherm staren, heb ik nog steeds helemaal niets…. Dan maar even met de hond lopen. Misschien helpt dat! Hé, misschien wel een blog óver de hond? Zij is immers inmiddels soort van deel Studio Etcetera? Pfft neh, wie wil daar nou over lezen? 

Hopend op inspiratie loop ik met Bailey richting het veld.

Maar helaas, de wandeling levert me niet meer op dan een modderige broek en natte voeten.

Dan maar een kop thee, want dat is hét moment dat schrijvers inspiratie krijgen. Toch? 

Toch?!?

Nee. Blijkbaar niet. 

Inmiddels heb ik al meerdere keren over 5 verschillende onderwerpen een zin geschreven, maar ik kom steeds niet verder. Ahh… wat irritant! Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou krijgen, maar ik kom er niet omheen. Dit lijkt me toch echt een typisch gevalletje ‘writers block’. Waarom kon ik die tekst voor Arnhem Onderneemt er zo makkelijk uitknallen, maar lukt het me niet om een blog over ‘iets’ binnen Studio Etcetera te schrijven? Anything! 

En dan, net als ik aan mijn tweede kop thee wil beginnen, houdt mijn bloedsuikersensor er plotseling ook nog eens mee op. FML. Ugh, alsof mijn diabetes niet al genoeg tijd van me vraagt… Oeh, een idee voor een blog! Diabetes als tweede onderneming, want zo voelt het soms. Nee, nee, te cheesy. 

Pff, het is alweer bijna 16:00 uur en ik heb nog geen blijvend woord op papier, of nou ja, laptop staan. 

Dan maar op Google zoeken naar ideeën en inspiratie. Ik ben duidelijk niet de enige met het probleem: ik vind webpagina’s vol met duizenden ideeën over blog onderwerpen; van Q en A’s beantwoorden (welke Q’s?) tot favorieten-lijstjes (saai) en van mantra’s en quotes (nee) tot recepten (die hebben we genoeg maar wie zit daar nou op te wachten?). Niet echt wat ik zoek dus… 

Ik wil wedden dat op de volgende pagina’s met zoekresultaten er nog talloze websites te vinden zijn, maar ik heb wel eens gehoord dat mensen daar lichamen begraven dus daar blijf ik maar van uit de buurt 😉 

Plaatje geleend van digitalsynopsis.com

Duizenden ideeën dus, maar geen enkele waarvan ik zeg: Ja!  Frustratie alom. 

Hé wacht eens even… Wat doe ik normaal als ik gefrustreerd ben? Schrijven! 

Dus ik begin met typen.

And that kids, is how I wrote today’s blog. 

In ieder geval heb ik genoeg ideeën opgedaan voor het blog van volgende maand!

There are no reviews yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.