September.

Aah september… daar ben je dan weer! De bomen beginnen met verkleuren, de avonden worden in een rap tempo korter en het eind van het jaar komt langzaam maar zeker in zicht.

John Frost Brug Arnhem

Maar september is, zoals (bijna) iedereen in deze regio weet, meer dan de start van de herfst: het is de maand van de Airborne herdenkingen. Die dagen waarbij we stil staan dat we van geluk mogen spreken dat we in vrijheid leven, en hen eren die hier voor onze vrijheid hebben gevochten en helaas, in vele gevallen, ook zijn gestorven. En die vrijheid koester ik, elke dag weer, september of niet. En met mij vele Arnhemmers, weet ik.

Op de basisschool mocht ik altijd deelnemen aan de bloemlegging op de Airborne begraafplaats. Dat vond ik altijd heel bijzonder, vooral toen ik wat ouder werd en me beter besefte waarom ik daar stond. En voor wie. Wat ik er vooral erg mooi vond was dat ik daar samen stond met al die andere kinderen, ouders, geïnteresseerden en natuurlijk (toen nog een redelijk aantal) veteranen. Samen stonden we daar, letterlijk stil bij wat er was gebeurd in 1944. Samen. Verbonden.

Bloemlegging Airborne Begraafplaats Oosterbeek, 17 september 1952

Bloemlegging Airborne Begraafplaats Oosterbeek 17 september 1952

Verbondenheid heeft mij altijd veel gedaan. Zo zijn er weinig dingen die mij gelukkiger maken dan zoiets simpels als bijvoorbeeld met z’n allen het oranje elftal aanmoedigen. Het gevoel hebben samen ergens voor te staan; samen lachen, samen huilen. Samen uit, samen thuis. Even alle (menings)verschillen opzij.

Wat heeft dit alles met Studio Etcetera te maken, vraag je je misschien af? Nou, alles en niets. 

Zoals je misschien wel weet zijn wij een aantal maanden geleden Arnhem Onderneemt begonnen. Ons doel: Arnhemse ondernemers te verbinden. Met Arnhem, maar vooral met elkaar, ongeacht wat voor een onderneming zij hebben. En daarom ben ik zo blij om aan te mogen kondigen dat we met Arnhem Onderneemt binnenkort grotere stappen zullen gaan maken zodat ook wij kunnen bijdragen aan de verbindingen die deze mooie stad, ook al is het maar een klein beetje, nog beter kunnen maken. Samen. Met elkaar. Want daar begint het allemaal mee.

Wat we precies van plan zijn houden we nog even voor ons, maar houd ons zeker in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

En daarom drink ik vandaag niet alleen op dat ik een nieuw levensjaar mag vieren, maar ook vooral op de vrijheid en de toekomst die wij hebben gekregen dankzij die strijders, die samen hebben gevochten voor onze stad. Samen. Verbonden. 

Lest we forget. 

Cheers!

There are no reviews yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.