A(nother) day at the office 
Studio Etcetera is een onderneming. Onze onderneming. Dat is natuurlijk heel anders dan dat je voor iemand anders werkt; je bent veel vrijer in het indelen van je tijd, moet zelf je brood zien te verdienen en zo zijn er nog vele andere dingen die komen kijken bij het ondernemerschap.
Als mensen horen dat wij een onderneming hebben (en dat vanuit huis doen), krijgen we vaak vragen in de trant van:Is dat niet vervelend, je privé en je werk op dezelfde plek?”, “Werk je niet liever op een ‘echt’ kantoor en met collega’s?” en “Wat doen jullie dan op een dag?”.
Begrijpelijke vragen, maar eerlijk gezegd vind ik het heerlijk. Waarom ik dat vind lees je in deze blogpost en geven we een sneak peak van een dag op kantoor.*

*Wij hebben (gelukkig) geen ‘standaard’ werkdagen en onze werkzaamheden verschillen per dag en per uur. De dag die hier omschreven wordt is slechts een algemene omschrijving van hoe een werkdag er uit kan zien.

8.30: (Good)morning…

Ten eerste ben ik (absoluut) geen ochtendmens, maar Alexa wel. Alexa begint dan ook meestal  vroeg vanuit haar huis met mailtjes wegwerken en zaken die nog zijn blijven liggen. Zo rond 9.30, wanneer ik ook fris en fruitig ben, beginnen we de ochtend met een kopje koffie en het doorspreken van de dag. Ook checken we of alle websites het nog doen (phew…) en voeren we nodige de updates uit. Als we daarmee klaar zijn, is het tijd om met onze derde compagnon te lopen: Bailey.

Een van de voordelen aan vanuit huis werken is dat je het prima kan combineren met een hond. Niet alleen is dat heel gezellig, het is ook nog eens gezond. Zonder Bailey zouden wij namelijk veel te lang achter onze computers blijven hangen en het zonlicht nauwelijks zien. Als het even kan, maken we een keer per week een echt goede wandeling, bijvoorbeeld op landgoed Mariendaal, Park Sonsbeek of het Roosendaalse veld. Maar de andere dagen zijn we te vinden op het hondenveld of langs de volkstuinen van Park de Steenen Camer. 

We prijzen onszelf elke keer weer gelukkig dat we in deze prachtige omgevingen kunnen wandelen. Dat is niet alleen fysiek goed voor ons, maar ook mentaal helpt het enorm; als we ergens mee vastlopen of we voelen ons gestrest voor een deadline, is het vaste prik dat we even er tussenuit gaan om onszelf weer te bedaren. 

Terug naar de ochtend; als Bailey eenmaal is uitgeput kunnen we productief aan de slag. We klappen dan ook onze laptops open en schrijven, editen, photoshoppen en/of desigenen we erop los. Ook plannen we onze posts voor Arnhem Onderneemt, bedenken we nieuwe content en gaan we op zoek naar ondernemers die zich bij ons aan willen sluiten. Als afsluiter van de ochtend pakken we nog een kopje koffie of thee erbij. 

12.30: Lunch!

Dan is het alweer lunchtijd. Vaak doen we dat samen. De ene keer simpele crackers met kaas, de andere keer een luxe belegd broodje. Behalve op woensdag. Dan is het loempia-dag en zijn wij in Oosterbeek op het marktplein te vinden voor de lekkerste loempia’s die je ooit zult proeven. Aaneensluitend doen we de tweede ronde met Bailey, die dan inmiddels weer helemaal opgeladen is en klaar om te gaan. 

Maar soms ook als we Bailey uitlaten, zijn we nog met werk bezig. Zo komen we regelmatig andere ondernemers tegen die ook hun hond aan het uitlaten zijn. En uiteraard hebben we het dan over werk, ondernemen maar ook privé komt ter sprake. In ieder geval maakt het netwerken een stuk gezelliger!

Alexa en ik zijn tegen de middag wel gaar van het bureauwerk in de ochtend, dus kunnen we wel wat afwisseling gebruiken. Daarom proberen we in de middag altijd het meer fysieke werk te plannen zoals filmen en fotograferen.

Maar ook afspraken plannen we meestal in de middag. Zo gaan we de laatste tijd vaak de stad in om met ondernemers te praten over Arnhem Onderneemt en nemen we de camera mee. Behalve op vrijdag want dan geven wij les

En dan heeft Alexa haar werkdag er alweer opzitten. Maar omdat ik later begin, ga ik nog even door.

18.00: Freedom!

En dan ben je klaar met werk… Toch? Nou nee. Bij ons beide gaat de laptop in de avond en het weekend nog regelmatig open, checken we of er nog mails, berichten of comments zijn en werken we zonodig door totdat alles klaar is en wij tevreden de dag kunnen afsluiten. Dat hoort er bij. Maar dat is ook niet erg, want het voelt niet als een verplichting maar als iets waarvan ik blij ben dat ik het kan doen. 

Mensen zeggen vaak dat je geluk hebt als je van je hobby je werk kunt maken en dat hebben wij gedaan. Vanuit de plek waarvan we houden en misschien nog wel belangrijker: met elkaar, want niets is zo belangrijk op je werkplek als fijne collega’s. 

Nou… Dan kunnen wij het niet beter treffen, toch? 

There are no reviews yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.